Winkelen in centrum

Winkelen in De Bijenkorf
Het grootste warenhuis in Amsterdam is de Bijenkorf.  Het gebouw staat op de hoek van Damrak en de Dam. Er zijn 10 filialen van de Bijenkorf in Nederland en er werken 4000 mensen. De winkel in Amsterdam is 7 dagen per week open tot 20.00/21.00 uur. De Bijenkorf staat bekend om zijn goede kwaliteit. Er is veel kleding te koop waaronder een uitgebreide collectie merkkleding.
warenhuis de Bijenkorf

Kalverstraat
De Kalverstraat is de belangrijkste winkelstraat in Amsterdam en begint op de Dam. Er zijn zo’n 150 boetieks, kledingwinkels, telecomzaken en restaurants gevestigd. Alle bekende ketens van Nederland hebben wel een winkel in de Kalverstraat. De winkel van Zara in Amsterdam is de een na grootste zaak in Europa van de Spaanse kledingketen.  Ook van Hennes en Maurits (H&M) is een grote zaak. Het bekende La Place restaurant zit achteraan de Kalverstraat dichtbij Muntplein.

P.C. Hooftstraat
Dit is de uitgesproken winkelstraat als je op zoek bent naar haute couture, design zaken en luxe merken. Een paar bekende namen die in de PC Hooftstraat te vinden zijn: Hugo Boss, Valentino, Cartier, Tommy Hilfiger, Emporio Armani, Louis Vuitton, Gucci en Chanel.

Nieuwendijk
Een andere bekende winkelstaat in het centrum is de Nieuwendijk. De winkelstraat loopt globaal tussen de Dam en het gebied van het Stationsplein. Bekende winkels zijn H&M, Sacha, ICI Paris XL, Jack & Jones en de New Yorker.

Kalvertoren
De Kalvertoren is een overdekt winkelcentrum dat aan het eind van de Kalverstraat ligt, dichtbij restaurant La Place. Het winkelcentrum heeft ongeveer 30 winkels en 5 verdiepingen. De Kalvertoren is 7 dagen per week open. Sluitingstijd is 18.30 uur; op donderdagavond is dit 21.00 uur.

Rokin District
Houdt deze plaats in de gaten want hier zal het grote luxe warenhuis van Haussmann verschijnen. De opening is gepland in het najaar van 2016. Iets eerder wordt de flagshipstore van Marks and Spencer geopend. Beide winkels liggen naast elkaar. De locatie van de winkels is tussen de Bijenkorf en Munt. Omdat er straks ook een nieuwe metrostation ligt is het eenvoudig om beide warenhuizen te bezoeken. Voor beide zaken komt een food hall waar je allerlei kleine hapjes kan gaan eten.
Kortingscode
Meer voordeel is te vinden op Uitverkoop.net waar honderden kortingscodes staan en aanbiedingen van acties, sale en uitverkoop. Veel kortingscodes komen direct van de officiële websites.