Verhuisbedrijf

Erkende verhuisbedrijven

De branchevereniging van verhuisbedrijven in Nederland is de Erkende Verhuizers. Er zijn een aantal belangrijke voordelen als je een verhuisbedrijf kiest wat aangesloten is bij de brancheorganisatie. Allereerst is er de verhuisgarantie. Mocht je verhuisbedrijf failliet gaan dan wordt de verhuizing kosteloos overgenomen door een ander lid van de vereniging. Ook is een eventuele aanbetaling tot 1000 euro gegarandeerd. Tenslotte is de inboedel verzekerd tot 100.000 euro. Als er een verschil is wat niet opgelost kan worden kunnen klanten naar de Geschillencommissie Verhuizen stappen. Deze commissie kan een bindend oordeel vellen over de situatie.
Verhuisbedrijven in Amsterdam

De grootste verhuisorganisaties in Nederland zijn Topmovers, Mondial Movers en UTS. Topmovers is een samenwerkingsverband van erkende verhuizers. De Topmovers vestiging in Amsterdam is verhuisbedrijf Van Riemsdijk aan de Kuiperbergweg dichtbij de IKEA. Mondial Movers is de grootste netwerkverhuizer van Nederland.  Er zijn in Noord-Holland drie vestigingen van Mondial Movers: in Haarlem, Alkmaar en Castricum. UTS Cors de Jongh is een marktleider in de regio groot Amsterdam en Haarlemmermeer.

Goedkoop verhuisbedrijf

Goedkope verhuisbedrijven zijn de low-budget ondernemingen die studenten inzetten als verhuiskracht. Een verhuizer kost rond de 25 euro per uur en een verhuiswagen van 20m3 is beschikbaar vanaf 24.50 euro. Ook kunnen er voordelig verhuisliften en aanhangers worden gehuurd. Studentenbedrijven zijn flexibel en kunnen daarom ook in het weekend en s’avonds werken. Ook kunnen er goedkoop studenten igehuurd worden die sjouwwerkzaamheden kunnen doen, slopen, demonteren of vloerbedekking kunnen verwijderen. Heb je een goedkope verhuisservice gevonden dan  is het wel verstandig om even te googlen of er klachten of reviews zijn van het bedrijf.
Zelf verhuizen

Als je zelf je verhuizing doet bespaar je het meeste geld. Op Schiphol zijn diverse grote verhuurbedrijven. Men kan er goedkoop een personenbusje, bestelbus, vrachtwagen of verhuiswagen huren. Bij autoverhuurbedrijf Sixt is een kleine vrachtwagen (Iveco Daily 35C13) beschikbaar vanaf 101 euro per dag. Er kunnen drie mensen voor zitten. De ruimte achterin is 18 m³ en de maximale belasting is 630 kg.