Restaurants

Dagje uit

Ben je een dagje uit in Amsterdam dan zal je waarschijnlijk een restaurant, lunchroom of eetcafe bezoeken. Op de bekende restaurant review sites (iens, eet nu en seat me) zijn honderden eetgelegenheden te vinden onderverdeeld naar prijs, keuken, wijk, ontbijt, lunch, diner, Michelinster en of je er buiten kunt eten.
Dagdeals & coupons

Op Iens vindt je bij dinnerdeals de beste koopjes om lekker en goedkoop te eten. Er worden kortingen van 20% tot 40% gegeven op maaltijden. Andere websites die ook kortingen op eten geven zijn Groupon en Nudeal.  Een coupon die niet onvermeld mag blijven is die van NS. In de spoordeelwinkel van de NS kan regelmatig een dagretour geboekt worden worden voor 18 euro inclusief een broodje + drankje bij La Place.

2500 Restaurants

Op Iens staan meer dan 2500 horeca restaurants vermeld.  Top restaurants in Amsterdam zijn Le Restaurant in de Tweede Jan Steenstraat (een Michelinster), Bord d’Eau in Hotel L’Europe en Ciel Bleu in Hotel Okura (beide restaurants hebben twee Michelinsterren) en Restaurant Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Hotel.  De lekkerste eetcafe’s (volgens Iens) zijn Eetcafe Cremer (Cremerplein, Westindische buurt), eetcafe ’t Ceintuurtje in de oude volkswijk de Pijp en Maslow (in de buurt van de universiteit van Amsterdam).

Chinees & Aziatisch

Een van de aanraders van goedkope restaurants in het centrum met goede reviews is restaurant Oriental Cuisine Mandarijn op Rokin 26. In de Spuistraat zit het Thaise restaurant Maenaam Thai dat hoog scoort met zijn eten. Japan Inn is een kleine eetgelegenheid aan de Leidsekruisstraat 4.