Advocaat

Advocaat Amsterdam

Een deskundige advocaat Amsterdam kan gevonden worden bij een groot advocatenkantoor. De top 5 grootste advocatenkantoren in Nederland zijn Brauw Blackstone Westbroek, Loyens en Loeff, NautaDutilh, Houthoff Buruma en AKD. De Brauw Blackstone Westbroek heeft 286 advocaten die werkzaam zijn op diverse internationale kantoren. Het kantoor in Nederland is gevestigd in Amsterdam-Zuid aan de Claude Debussylaan 80. Loyens en Loeff is gespecialiseerd in juridisch advies aan het bedrijfsleven, banken en de overheid. Het kantoor van Loyens en Loeff is eveneens in Amsterdam-Zuid te vinden.
Gratis juridische hulp

Als je zoekt naar een advocaat in Amsterdam wordt je bedolven onder websites die hulp beloven. Hoe kies je nu een goed kantoor dat bij jouw situatie past en niet te duur is? Het Juridisch Loket is een betrouwbaar adres als je gratis juridische hulp zoekt.. De instantie wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Men kan er terecht voor gratis juridisch advies als er een probleem is op je werk, thuis of woonomgeving. De hulp is bedoeld voor mensen met een laag tot modaal inkomen (tot 36.400 euro voor een paar) en relatief weinig vermogen. Er zijn diverse vestigingen in Nederland. Het kantoor in Amsterdam is gevestigd in de Vijzelgracht. De openingstijden zijn doordeweeks van 9.00-11.00 uur.  Men kan ook bellen naar het Juridisch Loket. Men krijgt dan een jurist aan de telefoon. Het Juridisch Loket  staat mensen dus niet actief terzijde maar verwijst door naar een advocaat in de buurt die passende hulp kan leveren.

Advocaat vinden

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is het orgaan waar alle advocaten in Nederland lid van (moeten) zijn. Op de website van de NOvA zijn specialisatieverenigingen te vinden. Voorbeelden hiervan zijn de Vereniging van letselschade advocaten en de Vereniging van familierecht advocaten en scheidingsmediators. In civiele procedures en familierechtzaken is een advocaat verplicht. In strafzaken bij de kantonrechter en het gerechtshof is een advocaat níet verplicht als het zaken betreft onder de 25.000 euro.