Categorieën
winkelen

Boodschappen laten bezorgen

Wat al tijden een vanzelfsprekendheid is; “boodschappen doen in de supermarkt”, kan over een aantal jaren compleet veranderd zijn. Mede door de komst van de maaltijdbox / foodboxen natuurlijk. De afgelopen periode is er, ook in Amsterdam, namelijk veel veranderd. Misschien heb jij het zelf nog niet opgemerkt. Boodschappen bezorgservice busjes rijden af en aan om iedereen in hun dagelijkse boodschappen te kunnen voorzien. Albert Heijn, Jumbo, PLUS, COOP, Picnic en zo nog een aantal winkels. In dit artikel wordt jij op de hoogte gebracht van mogelijkheden voor online boodschappen doen in Amsterdam.

Nieuwe ontwikkelingen

Vroeger was het heel normaal; thuis uitzoeken welke boodschappen je wilt kopen en daarna heen en weer rijden naar de supermarkt. Kan dat niet gemakkelijker? Met de huidige technologische ontwikkelingen kan dit zeker. Dit zien we ook in Amsterdam. Het gemak van online boodschappen doen is niet voor iedereen hetzelfde. Er zijn mensen die het sociale aspect van de supermarkt niet willen missen. Anderen vinden het heerlijk om wat extra tijd over te hebben en om de boodschappen of maaltijdbox thuis te laten bezorgen. En het is nog extra voordelig ook met een allerhande kortingscode. Volgens recent onderzoek twijfelen mensen bijvoorbeeld over de versheid en de prijzen in de online supermarkt. Toch blijkt dat deze twijfels in de praktijk heel erg meevallen. Verse producten zijn gegarandeerd en de prijzen zijn hetzelfde als in de winkel. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de bezorg- of servicekosten.

Bezorgservices in Amsterdam

De Aldi en Lidl in Amsterdam bezorgen nog geen boodschappen. De Albert Heijn, PLUS, COOP en Picnic bijvoorbeeld wel. Zeker Picnic, de internet only supermarkt van Nederland, is een interessante partij. Het grote voordeel van dit bedrijf is dat je slechts voor minimaal €25 hoeft te bestellen en de bezorging gratis is. Bij AH is dit minimaal €70 en ben je toch gemiddeld rond de €5 bezorgkosten kwijt. Ook bij PLUS en COOP wordt een service fee in rekening gebracht van tussen de €2 en €5. Het minimale bestelbedrag is echter wel lager. Ook Jumbo is sinds kort begonnen met het uitrollen van de bezorgdienst in Amsterdam. Over het algemeen betaal je de boodschappen tijdens de levering. Eventuele statiegeld artikelen worden dan gelijk verrekend. Dit geldt ook voor de SPAR supermarkt. In Amsterdam wordt gratis bezorgd vanaf een bestelling van €50 of meer. Op internet zijn regelmatig kortingscodes te vinden waardoor je als nieuwe klant kunt profiteren van gratis bezorging. Helaas is dit bij een tweede of derde bestelling vaak niet meer mogelijk. Op boodschappenspot.nl kun je een overzicht vinden van alle supermarkten met daarbij de actuele kosten. Let op: foodboxen van bijv HelloFresh of Marley Spoon worden altijd gratis thuisbezorgd!

Maak jij al gebruik van deze service?

Een webwinkel van een supermarkt is vergelijkbaar met die van een kledingzaak. Alle producten zijn verdeeld in categorieën zodat jij snel kunt vinden wat je zoekt. Net zoals de gangpaden in de fysieke supermarkten. Wij zijn benieuwd wat e vindt van dit onderwerp. Maak jij al gebruik van de online supermarkt? Vind je het helemaal niks? Waarom zou jij het wel of niet willen proberen? Reageer hieronder op de stelling; ik ga online boodschappen doen zeker eens proberen!