Interieurwinkel Amsterdam

Winkels maken meer omzet
De bedrijfsvereniging van de winkeliers in Amsterdam laat regelmatig onderzoek doen naar het koopgedrag van consumenten. Volgens een telling in oktober 2016 waren er in de hoofdstad bijna 8000 winkels. De omzet van de retail winkels in het centrum groeide met zo’n 3% en de groei van de horeca en hotels bedroeg 5.5%. De grootste groei zat in de sector dienstverlening. Uit het onderzoek (van het CBS) bleek dat de economische groei buiten het centrum hoger was dan in de binnenstad.
Grootste interieurwinkel

Waar vind je een leuke interieurwinkel? Het grootste woonwinkelcentrum van Nederland is Villa Arena. Het centrum omvat 50 verschillende woonwinkels met meubels, keukens, wanden, vloeren, badkamers, verlichting, en accessoires. Het totaal oppervlak van het winkelcentrum is 75.000m2 . Villa Arena is 7 dagen per week geopend. Donderdags is het koopavond tot 21.00 uur. De locatie van de winkelmall is tegenover stadion de Arena. Een andere woonboulevard is Amsterdam Westpoort.

Design woonwinkels

Een echte design woonwinkel is Hay Amsterdam. Het Deense echtpaar achter dit merk laat zich inspireren door meubels uit de jaren 50 en 60. De woonwinkel in de Spuistraat heeft een oppervlakte van 700m2. In Hay staan banken, stoelen, kasten, tafels, lampen en accessoires. Een andere design winkel is Mobilia in de Utechtsestraat die design meubels van de hoogste kwaliteit verkoopt. Via de handige product finder kun je de artikelen filteren naar product, fabrikant en designer. Zo zijn er in de webshop artikelen te bestellen van meer dan 1500 designers en is er keus uit duizenden stoelen, banken en krukken.

Design meubels

The Frozen Fountain is een bekende naam als je op zoek bent naar mooie design meubels. In de collectie ligt de nadruk op moderne vormgeving. Er zijn design meubelen te koop van ontwerpers als Piet Hein Eek, Marcel Wanders, Jurgen Bey en Hella Jongerius. Van ontwerper Piet Hein Eek zijn allerlei producten te koop. Het goedkoopst is de tube audio voor 89 euro. Veel elementen zijn gemaakt van stevig afvalhout en schroothout en hebben een massief uiterlijk. De grote vier zits bank van afvalhout meet 264 x 100 x 59 cm en kost ‚ā¨ 11.928. De kasten van sloophout hebben een geblokt motief en zien er mooi uit. De prijzen van de kasten liggen tussen de 1910 en 9400 euro. Het topstuk is het Balken afvaldressoir dat bijna 20.000 euro kost. De meubelen zijn in de winkel te zien aan de Prinsengracht (625m2) of online te bestellen.