Slotenmaker in Amsterdam

Zorg voor een inbraakveilig huis in Amsterdam

In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in Amsterdam en in Nederland als geheel iets afgenomen. Dit lijkt goed nieuws, maar juich niet te vroeg! Het aantal geweldsincidenten tijdens woninginbraken is namelijk wel sterk toegenomen. Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om een woning binnen te dringen en om bewoners ervan te weerhouden de hulp van omwonenden in te schakelen. Reden genoeg om de beveiliging van uw woning nog een extra keer na te lopen! Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een slotenmaker in Amsterdam, die ons meer kon vertellen over de eisen van een inbraakveilig huis in Amsterdam. Hoe inbraakveilig is uw woning momenteel al?
Kies voor kwalitatief goede sloten op ramen en deuren

Een goede inbraakbeveiliging van uw woning begint met het kiezen en laten plaatsen van de juiste sloten op uw ramen en deuren. Slotenmakers in Amsterdam raden woningbezitters doorgaans aan om cilindersloten op hun woningdeuren te plaatsen. Cilindersloten worden als twee- en driepuntsloten aangeboden, waarbij de driepuntsloten logischerwijs veiliger zijn dan tweepuntsloten. Driepuntsloten zitten op een extra punt met de deurpost verbonden, waardoor het een inbreker meer tijd zal kosten om uw deur open te breken.

Voor het beveiligen van ramen in uw Amsterdamse woning maken slotenmakers doorgaans gebruik van bijzetsloten. Bijzetsloten worden verkocht als opleg- en insteeksloten, waarbij het van uw type raam afhankelijk is welk slot het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het slot geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en de dikte van uw kozijn.

Optionele beveiligingscomponenten laten installeren

Wanneer uw ramen en deuren in huis voorzien zijn van de juiste sloten, kunt u de beveiliging van uw woning verder uitbreiden met optionele beveiligingscomponenten. Kies bijvoorbeeld voor een elektronische camera aan uw gevel, laat een bewegingssensor in de hal of op de overloop installeren, of kies voor magneetcontacten. Voorafgaand aan het installeren van optionele beveiligingscomponenten kunt u een risicoanalyse van uw woning laten maken door een slotenmaker uit Amsterdam. De slotenmaker loopt uw woning in dit geval na op mogelijke risico’s en stelt een plan voor u op om deze risico’s af te dekken.
Let er bij de aanschaf van sloten en optionele beveiligingscomponenten op dat u enkel producten aanschaft die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de producten door de Nationale Politie getest zijn op hun veiligheid.