Hondenuitlaatservice

Gediplomeerde hondenuitlaatservice

Op de Martin Gaus academie kunnen mensen een opleiding volgen over het gedrag van honden en katten. Er is zelfs een cursus over konijnen. Vooral op het gebied van honden is Martin Gaus een echte specialist. Zo worden er opleidingen gegeven voor kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut. Ook zijn er twee cursussen over het uitlaten van meerdere honden.
De opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice bestaat uit vier modules van elk een dag. Elke module kan los gevolgd worden. De modules gaan over rassenkennis, gedragsherkenning, roedelgedrag, ehbo en bedrijfsvoering. Een vervolg op deze cursus is de Plus opleiding. Iedere lesdag in het Plus programma heeft een eigen trainer die afzonderlijke zaken op het gebied van honden behandelt. Zo leer je op de ene lesdag over reanimatie, ehbo, verbandleer en hondentraining. Op een andere lesdag leer je over klantencontacten: hoe doe je een intakegesprek bij een klant?

Branchevereniging diergedragstherapeut

Het beroep van diergedragstherapeut is in Nederland een vrij beroep. Iedereen mag zich zo noemen. Om klanten van een hondenuitlaatservice toch wat meer zekerheid te geven is er de stichting SPPD (Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen). Deze stichting accrediteert opleidingen over dierengedrag. Als een diergedragsdeskundige een diploma heeft dat geaccrediteerd is door de SPPD dan weet je als consument dat de dierentherapeut deskundig is. Behandelingen van diergedragstherapeuten die door de SPPD zijn geaccrediteerd worden bovendien vergoed door enkele grote dierverzekeraars (Ohra, Inshared, Proteqdierenzorg en Petplan).

Hondenuitlaatservice Amsterdam

Ben je op zoek naar een betrouwbare hondenuitlaatservice in Amsterdam? Het eenvoudigst is als je iemand kent die goede referenties heeft van andere hondenbezitters. Mocht je niemand kennen dan kan het diploma Gediplomeerde hondenuitlaatservice van de Martin Gaus academie een pluspunt zijn.
– Heeft de eigenaar van de uitlaatservice een opleiding of training gevolgd?
– Heeft het bedrijf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
– Hoelang bestaat het bedrijf? Is het een startup of bestaat het al langere tijd?
– Wie laat de honden uit? De eigenaar zelf of iemand anders (een student?)
– Hoe reageerde je hond bij de uitlaatservice? Was er een ‘klik’?
– Hoe was het intakegesprek?
– Wat voor auto(s) gebruikt de uitlaatservice om de honden uit te laten?
– Worden de dieren losgelaten tijdens het uitlaten of blijven ze aangelijnd?
Hondenverzekering

De hondenuitlaatservice moet een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben voor het geval er schade gemaakt wordt door een van de honden. Een persoonlijke hondenverzekering kan handig zijn voor thuis. Bij het afsluiten van de hondenverzekering is het goed om scherp op de voorwaarden te letten. Is er een maximale dekking? Hoe hoog is het eigen risico? Wat wordt precies gedekt? Een aanvullende verzekering dekt vaak kosten die buiten de standaard hondenverzekering vallen.