Makelaar Amsterdam

Grootste makelaar Nederland

BHB is een adviesbureau in overnames van bedrijven. Ze stellen regelmatig een top 100 woningmakelaardij op. Hoekstra & van Eck Groep is de grootste NVM woningmakelaar in Nederland. Er zijn 27 vestigingen en er werken 175 medewerkers. Het bedrijf is vooral actief in Noord-Holland (21 kantoren). In Noord-Holland heeft Hoekstra & van Eck kantoren in Amsterdam, Almere, Enkhuizen, Haarlem, Hoofddorp, Heerhugowaard, Hoorn, Schagen, Landsmeer, Monnickendam, Purmerend en Zaandam. Er zijn ook kantoren in Noord-Brabant (4), Gelderland (3) en in Limburg (2). Hoekstra & van Eck is sterk in zowel de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Makelaarsland is ook een bedrijf dat het erg goed doet. Het kantoor staat in Alkmaar. Hun prestatie dankt het geheel aan het verkopen van bestaande woningen. Makelaarsland heeft geen nieuwbouw woningen.
Grootste makelaar Amsterdam

De grootste makelaardij in Amsterdam is ERA Van de Steege met 11 vestigingen in en rond Amsterdam. Het centrale kantoor staat aan het Buikslotermeerplein. Verder zijn er kantoren in Amsterdam West, Diemen en Waterland/Purmerend. ERA is een franchiseketen met 103 vestigingen.

350 Makelaardijen in Amsterdam

Op de website van Funda staan meer dan 350 makelaarsbedrijven vermeld die werkzaam zijn in Amsterdam. Niet alle bedrijven zijn ook daadwerkelijk gevestigd in de stad. Een minderheid van de makelaardijen (27) heeft nieuwbouwprojecten en 78 makelaars bieden bouwgrond aan. Ongeveer 29 makelaardijen zijn ook ’s avonds open.

Huizenmarkt is oververhit

De huizenmarkt in Amsterdam is de laatste twee jaar sterk aangetrokken. Kopers bieden ruim boven de vraagprijs om de woning te kunnen bemachtigen. De prijzen van de huizen in Amsterdam zijn in 2015 gestegen met 17%. In mei 2016 werd voor een woning in Amsterdam bijna 4200 euro/m2 gevraagd. In Amsterdam-West gingen de prijzen richting 4400 euro. Makelaars verwachten dat de stijging nog wel een aantal kwartalen door zal gaan. Er is te weinig aanbod en teveel kopers. De woningmarkt in de hoofdstad is oververhit. In 2015 lag de vraagprijs in Amsterdam per vierkante meter nog op 3320 euro. Ter vergelijking: in Utrecht ligt de vraagprijs op 2960 euro/m2, in Den Haag is het 2280 en in Rotterdam is het ‘slechts’ 1970 euro/m2. De prijs in Rotterdam ligt onder het landelijk gemiddelde.