Tandarts Amsterdam

Op zoek naar een tandarts Amsterdam?

Als je op zoek bent naar een tandarts Amsterdam dan is de Zorgkaart Nederland een prima informatiebron. Er zijn ongeveer 715 tandartsen werkzaam in Amsterdam. Zijn werken bijna allemaal in 292 tandartsenpraktijken en in 4 orthodontie praktijken. De mensen in Nederland zijn erg tevreden met hun tandarts. Het gemiddelde cijfer in Nederland is een op 8.7. In Amsterdam is dit zelfs nog een tiende punt hoger.
Op de Zorgkaart staan al deze (geregistreerde) tandartsen vermeld. Klanten kunnen hun ervaring kwijt en de tandarts beoordelen op 7 punten. Bijvoorbeeld hoe was de behandeling, hoe verliep het maken van een afspraak en waren de medewerkers in de praktijk beleefd? Bij 9 beoordelingen ontstaat er een betrouwbaar beeld van de tandarts. Er zijn 2 pagina’s (met 20 tandartsen per pagina) waarop minimaal 9 reviews staan. Het hoogste cijfer is een 9.9. Twee tandartsen worden matig bevonden: zij scoren een 5.8 en een 6.0. Door de Zorgkaart kan je dus een beeld krijgen hoe goed een tandartsenpraktijk is bij jouw in de buurt.

zorgverzekering & tandarts

Het is belangrijk dat je van te voren weet of je tandarts of zorgaanbieder een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft wel een tool op zijn website waarmee je zorgaanbieders kan zoeken bij jouw in de buurt. Er staan dan ook bij aangegeven of er een contract mee is afgesloten. Je tandarts, huisarts of fysiotherapeut heeft niet met elke zorgverzekeraar een contract. In dat geval keert de zorgverzekeraar een standaard vergoeding uit. Je moet dan nagaan of deze vergoeding je behandeling dekt. Zodat je niet naderhand moet bijbetalen. De zorgverzekeraars sluiten ieder jaar opnieuw contracten met zorgaanbieders. Het is dus mogelijk dat je tandarts Amsterdam verleden jaar wel een contract had met je zorgverzekering en het jaar erop niet meer.

Klacht over tandarts

De tandartsen in Nederland zijn aangesloten bij twee organisaties:
– Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT)
– Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT)
Op hun websites staan links om een klacht in te dienen als je niet tevreden bent over de behandeling of over de rekening.