Loodgieter Amsterdam

Is loodgieter lid van branchevereniging?

Als je een loodgieter zoekt is het verstandig om te controleren of het bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging. Dan mag je er vanuit gaan dat er een deskundige medewerker langs komt die kwaliteit levert. De belangrijkste branchevereniging is de UNETO-VNI. Bij deze vereniging is het grootste deel van de loodgieters en installateurs aangesloten. Meer dan 8000 bedrijven en ruim 11.000 ZZP-ers zijn lid van de UNETO-VNI. Op de site is een handige zoekbox waarmee je een elektricien, loodgieter of verwarmingsbedrijf kan vinden. De zoekbox heeft tientallen keuze mogelijkheden zodat mensen gericht kunnen zoeken naar het juiste bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar loodgieters voor de riolering, dakwerk, sprinklers of reparatiewerkzaamheden. De leden van UNETO-VNI mogen het logo van de organisatie gebruiken. Let er dus op dat jouw loodgietersbedrijf bij deze vakorganisatie is aangesloten.
Geschillencommissie bij klacht

Als je een bedrijf kiest dat lid is van de branchevereniging UNETO-VNI dan kan je bij een geschil een beroep doen op de geschillencommissie. Voor een klacht over een loodgietersbedrijf stap je naar de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Bij een geschil over een elektronicawinkel of reparatiebedrijf kan men een beroep doen op de Geschillencommissie Elektro. De geschillencommissie bekijkt de standpunten in een geschil en velt vervolgens een bindend oordeel. Het bedrijf moet zich aan deze uitspraak houden (herstellen, schade vergoeden). Mocht het bedrijf failliet gaan dan neemt de branchevereniging doorgaans het werk over en besteedt het uit aan een van de andere leden. Is het werk uitgevoerd door een loodgieter die niet is aangesloten bij een vakorganisatie? Dan wordt het een stuk lastiger om geld terug te krijgen. Dan moet men naar de rechter om het af te dwingen.

Loodgieters centrale

Er zijn verschillende websites als je zoekt naar ‘Amsterdam loodgieters centrale’. Echter bij geen een van deze websites staat het logo van de branchevereniging vermeld. De sites sturen uw verzoek voor een loodgieter waarschijnlijk door naar lokale loodgieters. Dan is het natuurlijk wel afwachten wie je aan de deur krijgt en wat voor tarief er uiteindelijk berekent wordt.

Klusjesmannen

Er is ook een branchevereniging voor klusjesmannen. Deze vereniging heet VLOK en telt zo’n 1.000 klus- en onderhoudsbedrijven die veelal kleinschalig werken (eenmansbedrijven, ZZP). Het klusbedrijf moet bij een geschil zich onderwerpen aan een uitspraak van de Geschillencommissie Klusbedrijven. VLOK staat garant voor uitspraken van deze commissie tot een bedrag van ‚ā¨10.000.