Yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘verenigen’. In het oude India was yoga een filosofische stroming. In onze westerse maatschappij ligt de nadruk meer op een gezonde levensstijl waarbij men een balans tracht te vinden tussen geest en lichaam. De oefeningen zorgen ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk sterker wordt en meer bewust in het leven komt te staan.
Yogaschool zoeken

Veel mensen willen beginnen met yogales. Maar hoe zoek je nu een betrouwbare yogaschool bij jouw in de buurt? Een goed startpunt zijn ervaringen van vriendinnen, kennissen en familie met een bepaalde school. Ook kan je op het internet zoeken naar berichten over de yogaschool. Je kan ook even langsgaan bij de school om eens een indruk te krijgen hoe het er aan toe gaat. Zijn er proeflessen? Krijg je een ‘klik’ als je de yogalessen ziet? Is de yogaschool aangesloten bij een beroepsvereniging? Het beroep van Yogadocent is niet wettelijk beschermd. Iedereen die er zin in heeft mag het lesgeven. Een landelijke organisatie is De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) die actief is sinds 1978. De docenten moeten een erkende (HBO/internationale) opleiding gevolgd hebben. Op de website van de vereniging kan je een docent zoeken die aangesloten is bij de vereniging.

Yoga Amsterdam

De grootste Yogaschool van Nederland werd geopend in 2013 en ligt in in het hart van de Jordaan in Amsterdam. Het gebouw heeft drie yogastudio’, er zijn 30 docenten die gemiddeld zo’n 60 yoagalessen per week geven. Behalve lessen zijn er ook trainingen, workshops, lezingen acupunctuur en healing sessies. Verder is er yoga voor kinderen en tieners. Kundalini en meditatie lessen werken aan je bewustwording. Mensen die niet lid zijn van de yogaschool mogen gratis deelnemen aan de open meditatie. Een maandabonnement met onbeperkt Yoga-, Pilates- en meditatielessen kost €59. Het abonnement heeft een opzegtermijn van een maand.