Babywinkel

Babypark megastore

Babypark adverteert zichzelf als de grootste babywinkel in Europa met meer dan 100 babykamers. Er zijn 9 megastores van het bedrijf in Nederland. De vestiging in Zaanstad is het grootst met 13.000 m2. De winkel is op zondag gesloten. Op de website van Babypark is een webshop die veel keus heeft in kinderwagens. Een aantal bekende merken zijn Bugaboo, Maxi Cosi, Quinny, Stokke, Mima, Kidsriver en Phil & Teds. Persoonlijk mis ik een goede zoekfunctie in de webshop. Je bent verplicht steeds op een bepaald model te drukken. Waarom is er geen zoekfunctie naar de laagste prijs? Bij de rubriek ‘Sale’ staan ongeveer 20 kinderwagens. De Maxi Cosi Stella is in de sale bij Babypark 499 euro. Als ik nu even zoek op het internet zie ik dezelfde type wagen staan voor 459 euro bij een willekeurige concurrent.
Babyland

Babyland Juniorland is gevestigd in Zaanstad (net als concurrent Babypark). Babyland heeft 50 babykamers in de showroom. Tevens zijn er peuterbedjes en tienerkamers te koop. Babyland is 7 dagen per week open. Ook op de website van Babyland kan je niet direct zoeken op de laagste prijs. Je moet eerst een merknaam kiezen of een categorie. Hierna kan er gefilterd worden op prijs (0-100, 100-200, 200-300, meer dan 300 euro). De De Maxi Cosi Stella kost bij Babyland net zoveel als bij Babypark (499 euro).

Babywinkels Amsterdam centrum

– Baby Boem: Ten Katestraat 34
– Koter & Co: Scheldestraat 55-57
– Baby Anco: Ceintuurbaan 69
– Prenatal: Osdorpplein 771
– Apino: Bos en Lommerplein 67-69

Warenhuis

De Bijenkorf heeft alleen babykleding te koop. Er zijn ruim 200 kledingstuks voor baby’s. Het duurst is een babypakje met streepdessin van Petit Bateau (‚ā¨69). Verder zijn er longsleeves, leggings, vestjes, sokken en hoedjes. Meer betaalbaar is de kinderkleding van winkelketen Primark. Er is een gloednieuwe megastore van Primark aan het Damrak geopend. Bij het kopen van babykleding moet men niet alleen kijken of het mooie kleding is. Het moet ook gemakkelijk te wisselen zijn. Een klein jurkje oogt schattig maar kost een stuk meer tijd om steeds aan- en uit te doen dan een babypakje.