Tuinwinkels

Grootste tuinwinkels in Amsterdam

Op de homepage van ‘Tuincentrum Het Oosten’ is te lezen dat zij het grootste tuincentrum van Nederland zijn. De tuinwinkel is 80.000 m2 groot en ligt onder Aalsmeer dichtbij Schiphol Airport. De winkel is 7 dagen per week open. De afdeling kamerplanten meet maar liefst 10.000 m2. De cactus- en vetplanten zijn te zien in de kassen. In het grote tuincentrum staan 300 tuinsets tentoongesteld waaronder loungesets, hoekbanken en diner sets.
De meubelhal heeft een tweede aparte ingang zodat kopers van een tuinset hun auto dichtbij de deur kunnen parkeren. Andere afdelingen in het pand zijn heaters & haarden, bollen, zaden, dierproducten, glaswerk, gereedschap en vijvers. Op de afdeling Interieur- en sfeerproducten kunnen klanten uit meer dan 150 Boeddha’s een keus maken. Het tuincafe heeft 250 zitplaatsen en een indoor speeltuin. Er is geen webshop. Mensen moeten zelf naar de winkel gaan om een aankoop te doen.

Tuincentrum Osdorp

Tuincentrum Osdorp is een grote tuinwinkel in Amsterdam Osdorp dichtbij Haarlem, Badhoevedorp en Hoofddorp. Er is een compleet assortiment tuinartikelen waaronder tuin- en kamerplanten, zaden, tuinmeubelen, tuinhout, bestrating, potterie, interieur gereedschap en vijvers. Osdorp is 7 dagen per week open. In de webshop kunnen allerlei artikelen besteld worden ook bestrating en tuinschermen. De artikelen worden bezorgd door de eigen bezorgdienst, door PostNL of door een extern transportbedrijf.

Intratuin Amsterdam

Intratuin heeft 51 tuincentra in Nederland. Het bedrijf is marktleider met een aandeel van 30% in de tuincentra. De Intratuin winkel in Amsterdam-Oost ligt nabij Watergraafsmeer.

Groenrijk

Groenrijk heeft een groot tuincentrum in Zwanenburg (tussen Haarlem en Amsterdam). Naast het uitgebreide assortiment van planten, bloemen en tuinmeubelen zijn er ook artikelen voor paarden te koop. De winkel is 7 dagen per week open.
Stadstuinieren

Moomba Urban Gardens is er speciaal voor de stadsbewoners van Amsterdam. De tuinwinkel richt zich op het stadstuinieren en het kweken van gezonde groenten en kruiden. Ook bijzonder is het verticaal tuinieren. Dit zijn lijsten aan de muur waarin allerlei planten (met aardegrond) verwerkt zijn.