Korting

Korting met Social Deal
Een leuke website die veel kortingsacties heeft is Social Deal. Men hoeft niet voor grote bedragen uit te geven om toch een goede deal te maken. Een aantal kortingsacties die de afgelopen tijd in Amsterdam werden verkocht (Mei 2016). De kortingen variëren tussen de 41%-68%.
– All-You-Can-Eat gamba’s of biefstuk bij Ovidius (€12,50, 735 vouchers verkocht)
– Culinair 3-gangendiner bij Restaurant Plancius (€15,95, 612 vouchers)
– Diner met burger + kreeft (€15,95, 236 vouchers)
– 3-gangendiner à la carte bij Neighbours, (€16,95, 205 vouchers)
– Kappersbehandeling: wassen + knippen + stijlen (€6, 187 vouchers)

Groupon

Groupon was een van de eerste kortingssites in Nederland. Het woord is een samentrekking van de woorden ‘group’ en ‘coupon’. Er was de afgelopen jaren veel kritiek op Groupon. Ondernemers die een deal aanboden via Groupon verloren soms veel geld doordat er veel minder mensen van de aanbieding gebruik maakten dan beloofd was. Ook klanten waren regelmatig de dupe als een deal niet doorging. Het geld was de klant dan kwijt. De categorie Lokale diensten heeft de meeste deals. Aanbiedingen in deze categorie omvatten o.a fotoshoots, rijlessen, training achter de computer, waardebonnen en online cursussen. Een aantal aanbiedingen werden veel verkocht in mei:
– Onbeperkt Indiaas eten voor 1 – 6 personen
– Argentijnse lendensteak of zalmmoot van de grill voor 2 personen
– Pedicure van 30 minuten (€17,50)

I amsterdam City Card

De kortingskaart van de VVV Amsterdam geeft speciale kortingen en aanbiedingen op tientallen musea en attracties. Rijden met het openbaar vervoer is inbegrepen. De City Card geeft gratis toegang tot het Van Gogh Museum, Hermitage Amsterdam, dierentuin Artis, Science Museum NEMO en de Nieuwe Kerk op de Dam. Bij het Rijksmuseum ontvangt men een korting van €2,50.

Dinnerdeals

De Dinnerdeals van restaurant reviewsite IENS geeft kortingen tot 60% op een etentje. Bij de Dinnerdeals moet men vooraf reserveren en betaalt men in het restaurant. Verder zijn er deals voor top restaurants en bij Michelin restaurants. Er zijn geen Dinnerdeals in de provincie Drenthe, Overijssel en Zeeland.