A’dam Lookout

Een nieuwe attractie in Amsterdam is de ‘A’dam Toren’ aan het Ij. Officieel heet de attractie ‘A’dam Lookout’. Het gebouw was voorheen van Shell maar werd in 2012 verkocht aan een aantal ondernemers uit de muziekindustrie waaronder Duncan Stutterheim (ID&T). Na een verbouwing van 1.5 jaar gingen de deuren open op 14 mei 2016 en konden de eerste bezoekers naar het observatiedek.
Observatiedek A’dam Toren

Het observatiedek op 85 meter hoogte moet veel bezoekers gaan trekken. Het Sky Deck biedt een uitzicht van 360° over de stad. De snelle lift brengt de gasten in 22 seconden naar boven. Het bezoek is inclusief een foto en een interactieve tentoonstelling. Hoewel toeristen de voornaamste doelgroep zijn wil de toren ook Amsterdammers bereiken om eens een kijkje te nemen. De entreeprijs is 15 euro online en 17 euro aan de kassa. Ikzelf denk dat dit best een stevige prijs is voor een uitzicht op een observatiedek dat nog geen 100 meter hoog is. Buitenlandse toeristen zullen uitzichten gewend zijn van wolkenkrabbers die en paar honderd meter hoog zijn. De toegangskaarten op de openingsdag waren in ieder geval uitverkocht. Over enige tijd zal er ook een schommel op het observatiedeck komen waarmee bezoekers over de rand van het platform kunnen schommelen. De entree voor de schommel zal 10 euro bedragen.

Hotel, restaurants & uitgaan

In de A’dam Lookout zijn twee horeca gelegenheden: het ronddraaiende Madam panorama bar-restaurant en het Moon restaurant. Er kan zowel ’s morgens, ’s middags als in de avond gegeten worden. In oktober 2016 wordt ‘Sir Adam’ geopend. Dit is een luxe boetiek hotel met 108 kamers, een burger restaurant, terras met uitzicht op de rivier, een bar, een beergarden en een gym . Ook volgt nog de opening van een club in de kelder van de A’dam Toren. Het goedkoopste tarief in oktober is 179 euro per nacht voor de Sir Boutique (16-20m2). De duurste kamer is de Sir Deluxe Corner (247 euro) die in oppervlak iets groter is met hoge ramen tot aan het plafond en een uitzicht van 180º.