Kledingwinkels Amsterdam

Waar kun je het best kleding kopen in Amsterdam? Er zijn een aantal winkelcentra, winkelstraten en kledingwinkels die je niet mag missen.

Primark

Het heeft een lange tijd geduurd maar eindelijk lijkt het echt zover te zijn: de Primark in Amsterdam gaat binnenkort open. De grote kledingwinkel is gevestigd aan het Damrak op 5 minuten lopen van het Centraal Station. Het pand heeft 5 verdiepingen en wordt de grootste vestiging in Nederland.
Er worden zo’n 10.000 bezoekers per dag verwacht. Primark verkoopt goedkope dames-, heren- en kinderkleding onder eigen merknamen. Er is een website (Primark.com) maar geen webshop waar je dingen kunt bestellen. Kleding kan alleen gekocht worden in een van de lokale winkels. Naast het pand is een C&A kledingwinkel.

Modeketens in de Kalverstraat

Veel modeketens hebben een zaak in winkelstraat de Kalverstraat. Een aantal kledingmerken in de Kalverstraat zijn Claudia Str√§te, Diesel, Didi, Esprit, H&M, Hilfiger Denim, Levi’s, Mango, Only, Pepe Jeans, Steps, The Sting , Score en Denim & Supply Ralph Lauren.

Exclusieve kledingwinkels

Haute couture en designkleding is vooral te vinden in Amsterdam-Zuid. De bekendste winkelstraat in dit gebied is de PC Hooftstraat. De huurprijzen voor een winkel in deze straat liggen rond de 3000 euro per m2 (per jaar). Een aantal bekende namen in de PC Hooftstraat zijn Chanel, Louis Vuitton, Hermes, Ralph Lauren, Christian Dior, Valentino, Tommy Hilfiger, Jimmy Choo en Michael Kors.

In het Parool was te lezen dat in april 2016 een nieuwe kledingwinkel geopend zou worden die ultra exclusieve kleding zou gaan verkopen. Topstukken uit de collectie zijn jassen van 100.000 euro en schoenen van 40.000 euro. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt zijn dierenhuiden van krokodillen of python slangen. De KarmaLoog Boutiq is inmiddels open. Er is zelfs een heuse ‘store locator’ waarin 1 vestiging prijkt (in Amsterdam).

Hippe kleding

Een populair plek om te shoppen in Amsterdam is de ‘9 straatjes‘. Dit is een gebied aan de Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht. Er zijn tal van kledingboetieks, restaurants, eethuisjes, curosia winkeltjes, galeries en hotels.
Een andere leuke plaats voor vintagekleding is de Noordermarkt in de Jordaan. Behalve tweedehandskleding zijn er ook accessoires, curosia, antiek, groenten, fruit, delicatessen en bloemen.