Nieuwe hotels

hotelkamer

nieuwe accommodaties in Amsterdam

Amsterdam zal er dit jaar vijftien nieuwe hotels bij krijgen. De hotels zullen voornamelijk buiten het centrum gebouwd worden. In totaal zijn er zo’n 60 projecten over accommodaties die de komende jaren op stapel staan. De gemeente wil de groei van in het centrum tegengaan en ziet nieuwe hotels het liefst verrijzen in buitenwijken als Slotermeer en Overamstel.
sterke groei van hotelkamers
Verleden jaar had Amsterdam 17 miljoen bezoekers. Bijna 7 miljoen mensen bleven in de stad slapen. Gemiddeld verblijven bezoekers twee nachten in een accommodatie. Er zijn in het centrum ongeveer 25.000 hotelkamers. Omdat de toeristenstroom blijft groeien zijn er meer hotels nodig. Een consultantancykantoor heeft berekend dat er tot het jaar 2022 zo’n 6000 nieuwe hotelkamers nodig zullen zijn. De plannen die diverse hotelondernemingen ontwikkeld hebben zouden maar liefst 30.000 hotelkamers aan Amsterdam toevoegen.

bouwplannen
Deze bouwplannen baart de gemeente zorgen. Er worden meer strengere regels gesteld aan de bouw van nieuwe hotels om zo de groei af te stoppen. Dit lijkt echter kansloos omdat veel bouwgronden en gebouwen al voor hotelontwikkeling zijn vrijgegeven. Deze coulante houding werd destijds aangenomen omdat de hotelprijzen torenhoog werden. De gemeente dacht dat een groter aanbod de prijzen zou afremmen.

nieuwe hotels in buitenwijken Amsterdam
Een voorbeeld van een nieuwe accommodatie buiten het centrum is het Postillion Hotel Amsterdam. Het is gevestigd op het terrein van een voormalige kauwgomballenfabriek. In september 2016 gaat de grote congresruimte van het hotel open. In 2017 zullen de 250 hotelkamers beschikbaar zijn. De accommodatie richt zich op de zakelijke reiziger. Naar metrostation Overamstel is 3 minuten lopen. Naar Schiphol Airport is 16 km rijden.

Amstelveen
Ook in de rand gemeenten van Amsterdam wordt volop ingezet om hotels te bouwen om zo mee te profiteren van het groeiende toerisme naar de hoofdstad. Zo wordt in de wijk Kronenburg in Amstelveen een groot hotel gebouwd dat meer dan 500 hotelkamers zal krijgen. In het centrum van Amstelveen wordt tevens een hotel gebouwd met 140 kamers inclusief 77 koopappartementen.