Bezorgdienst Deliveroo groeit sterk

koks in de catering

Deliveroo is een Brits bedrijf dat bezorgdiensten verricht voor de ‘betere restaurants’. Ze hebben er veel succes mee. Deliveroo is inmiddels actief in 12 landen en 50 steden. In Nederland bezorgen ze nu nog alleen in Amsterdam maar daar komt verandering in. Binnenkort gaat er ook bezorgd worden in Haarlem.
De bezorgdienst doet het ook in Nederland erg goed. Sinds 1 september wordt er bezorgd in Amsterdam. In een korte tijd heeft Deliveroo daar 100 restaurants weten te werven die gebruik maken van de bezorg service. De restaurants betalen een vergoeding aan Deliveroo voor het bezorgen. Ze besparen hier een eigen bezorgdienst mee uit. Tegelijkertijd worden er een hoop nieuwe klanten gewonnen die normaal gesproken niet zo snel bij hun langs waren gekomen. De groei is thans 25% per week. De algemeen directeur verwacht dat in 2016 het aantal bestellingen 10x zo veel zullen zijn als nu.

Deleveroo werkt voor kwaliteitsrestaurants als The Fat Dog, White Elephant, Renato’s Pizzeria, The Butcher, Mastino, Eetsalon van Dobben, Paper Planes, Yoghurt Barn en Brut de Mer. Er is veel keus want er zijn restaurants in bijna iedere cuisine. De gemiddelde bezorgtijd is 32 minuten. De klant betaalt 2.50 euro bezorgkosten per bestelling. Klanten kunnen op de website zoeken op postcode. Deliveroo laat vervolgens een lijst zien met restaurants die meedoen aan het programma. De lijst is gesorteerd op afstand. Ook wordt de bezorgtijd (in minuten) aangegeven. Een restaurant kan dichterbij zitten maar wel een 20 minuten langere bezorgtijd hebben.

maaltijdboxen
In Nederland zijn de initiatieven voor eten bezorgen sterk toegenomen. Naast het bekende HelloFresh zijn er nu ook maaltijdboxen te koop van BeeBox, MarleySpoon en Mathijs Maaltijdbox. Ook AH timmert behoorlijk aan de weg met zijn Allerhande Box. De Streekbox is een andere bekende leverancier van maaltijdboxen. De site lijkt wel veel op HelloFresh; je zou bijna denken dat ze van de dezelfde onderneming zijn.