Sea Palace wordt verplaatst

chinees eten

Restaurant Sea Palace

De verhuizing van drijvend restaurant Sea Palace op het Oosterdokseiland gaat door zoals gepland. Het zal nu 75 meter verderop komen meer naar het Centraal Station toe. De bewoners waren er niet blij mee en dienden een petitie in bij het college van Amsterdam om het besluit te heroverwegen. Het college echter ziet ook na beraad hierover weinig onoverkomelijke problemen voor een verhuizing.
Sea Palace is een groot Chinees restaurant dat in karakteristieke Chinese stijl gebouwd is. Het heeft drie verdiepingen en telt 650 zitplaatsen. Het restaurant is al sinds 1984 in Amsterdam. Het heeft 25 jaar tegenover het voormalige hoofdkantoor van de PTT op het Oosterdokseiland gelegen. De bewoners wilden dat Sea Palace daar weer terug naar toe zou verhuizen i.p.v tegenover hun appartementen. Zij vrezen voor een toeneming van toeristen en bezoekers op het eiland. De gemeente heeft om de drukte te reguleren al besloten om een wandelsteiger te bouwen. Deze zou in de zomer van 2016 klaar moeten zijn.

parkeren
Parkeren kan op de parkeergarage Parking Centrum Oosterdok die tegenover Sea Palace ligt. Er is plaats voor 1369 auto’s. Het tarief is 1,50 euro per 20 minuten voor de eerste 5 uur. Bezoekers die na 18.00 uur komen en minstens drie uur parkeren betalen 5 euro. Het is een paar minuten lopen naar Centraal Station en de Wallen. Naar de Dam en de Bijenkorf is het 15 minuten wandelen. Ook bezoekers van science museum NEMO kunnen op de parkeerplaats terecht. Het museum ligt een paar honderd meter van de parkeerplaats aan de overkant van het Oosterdokseiland.