Primark

Primark is een goedkoop kledingbedrijf uit Ierland dat bijna 300 winkels heeft in West-Europa. In Nederland heeft de kledingketen diverse vestigingen maar tot nu toe nog niet in Amsterdam. Daar komt verandering in. Een grote nieuwe winkel wordt binnenkort geopend in een pand tussen Damrak en de Nieuwendijk. Er staat geen informatie op de officiele website maar de opening wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2016. In het pand komen ook een Starbucks en een Zara. C&A is al aanwezig met een filiaal. De megastore in Amsterdam zal 8800 m2 groot zijn en 5 etages tellen. De grootste winkel van de keten bevindt zich in Manchester (Engeland) met een vloer oppervlakte van ruim 14.000 m2.
Megastore in centrum

De nieuwe winkel is prima te bereiken vanaf het Centraal Station in Amsterdam. Het zal vanaf het station 5-10 minuten lopen zijn. Het naastgelegen C&A is gelegen op Damrak 70. Naar warenhuis de Bijenkorf op de Dam is ook 5 minuten lopen.

Primark heeft geen webshop

Dat is best bijzonder. Een populaire winkelketen met kleding die geen webshop heeft. Op de website van Primark.com staat alleen informatie waar hun vestigingen zijn en wat algemene info over kleding. Ze willen duidelijk dat jij hun winkels bezoekt. Als je wel eens een opening van een Primark hebt meegemaakt: het is er een enorme drukte van koopjesjagers. De opening in Amsterdam zal daar niet van afwijken. De voorspelling is dat een grote menigte al vroeg voor de deuren zal staan. Er wordt geschat dat de winkel dagelijks zo’n 10.000 bezoekers zal trekken.

Winkels van Primark in de buurt van Amsterdam zijn gevestigd in Hoofddorp (Marktplein), Zaandam (Ankersmidplein) en Almere (Metropolestraat). Andere winkels staan in Den Haag. Utrecht, Rotterdam en Arnhem. Behalve kleding verkoopt Primark ook beauty artikelen.
Primark Den Haag
Winkelen Zeeland