Luxe spa

De meeste luxehotels in Amsterdam beschikken over een spa. De Amsterdamse krant het Parool heeft vijf spa’s bezocht in bekende accommodaties en gekeken naar de kwaliteit, uitstraling en de prijzen. Deze spa’s zijn publiek toegankelijk.
Als beste uit de test van het Parool kwam De Akasha Holistic Wellbeing Centre van het Conservatorium Hotel met een 10. Het centrum is 1000 m2 groot en is hiermee de grootste hotel spa in Amsterdam. Gasten van het hotel hebben gratis toegang. Een overnachting kost gemiddeld 386 euro per nacht in een standaard kamer. Akasha is beperkt open voor bezoekers van buiten het hotel. Het Parool schreef dat bezoekers op maandag en dinsdag een goede deal kunnen maken. Een beauty behandeling (massage, gezichtsbehandeling, voetscrub), sauna, hamam en gebruik van het zwembad zou op deze dagen 125 euro kosten. De prijslijst van De Akasha Spa vermeldt enkele tientallen behandelingen, massages en kuren. Een wax of pedicure is mogelijk vanaf 20 euro. Het duurst is de holistische massage door 4 handen voor 260 euro (80 minuten). Akasha is 7 dagen per week open. Het zwembad is redelijk groot met zijn 18×5 meter. De andere vier spa’s uit de test hebben geen zwembad of een zwembadje met bescheiden maten.

De spa’s van Hotel De l’Europe en het Okura Hotel scoorden eveneens erg goed. Ze kregen van de krant een 9. Het Skins Institute in Hotel De l’Europe is 400 m2 groot en biedt een uitgebreid pakket aan beauty behandelingen. De goedkoopste behandelingen in het Skins Institute zijn het harsen van de kin (12,50), epileren (17,50 euro, 15 minuten) en het verven van de wenkbrauwen. Een bindweefselmassage voor het gezicht duurt 45 minuten en kost 50 euro. Een klassieke Swedish massage kost 95 euro.

Skinteq in het Hilton Hotel heeft in de test van het Parool het laagste cijfer (een 7). De uitstraling van deze spa is een stuk minder schrijft de krant. Het centrum is niet luxueus en doet meer aan een sportschool denken dan aan een luxe spa.

Chinese acupunctuur

Zou je eens graag traditionele Chinese acupunctuur willen uitproberen? Acupunctuur Linghzi is gespecialiseerd in traditionele Chinese acupunctuur. Er werken uitsluitend erkende therapeuten. Voordat de behandeling start is er eerst een uitgebreid intakegesprek.