Shopping binnenstad Amsterdam

Winkelen in Amsterdam

In Amsterdam zijn tal van leuke winkelstraten in het centrum. Het bekendst zijn de Kalverstraat, de Nieuwendijk en de Bijenkorf. In deze straten zijn veel boetieks, winkels en horeca te vinden.  Chique modezaken en luxe winkels van top designers zoals Cartier, Gucci, Chanel en Louis Vuitton zijn voornamelijk gevestigd in de PC Hooftstraat. Achter het Paleis op de Dam ligt shopping centre Magna Plaza dat in het voormalig hoofdpostkantoor is gevestigd. In 2016 komt op het Rokin het nieuwe luxe warenhuis Haussmann. Ook zal dan de flagshipstore van Marks & Spencer geopend zijn.
Woonboulevard
Houdt je van meubels kijken? Een tweede plek om te winkelen in Amsterdam is Woonboulevard Villa Arena.
Dit is het grootste woonwinkelcentrum van Nederland (75.000m2) en is gelegen in Amsterdam Zuid-Oost.  Klanten kunnen een keus maken uit 50 woonwinkels op het gebied van interieur, keuken, slaapkamer, badkamer en verlichting. In de nabijheid van de stad is WOOON Leiderdorp dat 30 woonwinkels heeft en 40.000m2 groot is.

Dagje uit met trein
Als je op een terrasje wilt zitten dan zijn de bekendste plaatsen het Rembrandtplein (tram 4, 9, 14) en het Leidseplein. Het La Place restaurant is gelegen op het einde van de Kalverstraat dichtbij Munt. Van La Place is het ongeveer 300 meter lopen naar het Rembrandtplein. Ga je een dagje naar Amsterdam dan is dit prima met de trein te doen. Op de website van de NS kan je e-tickets kopen voor een dagtrip naar Nederlandse steden met veel korting. Een dagretour met een broodje en drinken in La Place kost 18 euro.

het rembrandtplein in amsterdam is de plek voor uitgaan, bioscoopje pakken of op een terrasje te zitten
Rembrandtplein Amsterdam

Gitaarles volgen
Ook in de dienstensector zijn er leuke aanbiedingen te halen. Zo kan je bij Amsterdamgitaarles.com prive gitaarlessen volgen. Een les duurt 45 minuten en wordt wekelijks of per 14 dagen gegeven.